Отборите на Ботев Пловдив и Хебър Пазарджик дават началото на сезон 2022/2023 в родната efbet Лига. Срещата на  „Коматево“ стартира в 18:30 часа и ще може да я проследите в пряко предаване по DIEMA SPORT, както и онлайн на платформата PLAY DIEMA XTRA. На сайта Gong.bg ще проследим сблъсъка минута по минута.

В Ботев започват новата кампания с големи амбиции за още по-силно представяне, включително в Европа. Там обаче, възпитаниците на Азрудин Валентич ще трябва да се справят с кипърския гранд АПОЕЛ Никозия, като срещата е от втория предварителен кръг на турнира Лига на Конференциите.

Рой Херман ще бъде аут за днешния мач, докато другото ново попълнение Яспер Ван Хертъм ще бъде на линия. Реда Рабей, Мохамед Брахими и Самюел Супрайен пък ще изтърпяват наказание от миналия от по два мача, докато Джеймс Ето’о – от един. Определено обаче голямата липса в състава на Азрудин Валентич ще бъде отсъствието на Тодор Неделев. Капитанът на “канарчетата” все още не е възстановен от контузията си в главата, получена след катастрофата на автобуса на националния ни отбор в Грузия.

В клуба се интересуват и от нападателя на Шахтьор Донецк Ласина Траоре и изчакват развитие по казуса с него.

Еуфория има и в тима на Хебър, който за първи път от 22 години насам участва в най-елитната ни футболна дивизия. На стадион „Георги Бенковски“ треньорът от миналия сезон Николай Митов беше сменен от Фулвио Пеа. През лятото обаче имаше доста промени в клуба, след като италианско-швейцарския консорциум, който държеше властта в Царско село, застана начело на “зелените”.

Имаше и доста сериозна чуждестранна инвазия в тима от Пазарджик, като всички осем нови попълнения идват зад граница.

Тимът ще домакинства на Националния стадион „Васил Левски“ в първите кръгове, а от клуба осигуриха безплатен транспорт за феновете на „зелените“ за гостуването в „Коматево“.


18:30 часа | БОТЕВ ПЛОВДИВ – ХЕБЪР ПАЗАРДЖИК

еfbet Лига, 1-и кръг

Вероятни състави на двата отбора:

БОТЕВ ПЛОВДИВ (3-4-3): Ханкич – Червен, Генев, Пунчец – Минков, Мертенс, Нади, По Конате – Д. Тонев, Току – Бароан

Старши треньор: Азрудин Валентич

ХЕБЪР ПАЗАРДЖИК (4-2-3-1): Дебърлиев – Търтов, Осира, Пл. Крумов, Цв. Тонев – Бонани, Кнежевич – Манев, Ив. Михйлов, Хамдиев – Чаворски

Старши треньор: Фулвио Пеа


Главен съдия: Станислав Тодоров, град Шумен

Стадион: „Коматево“, град Пловдив

подкрепя българския спорт