Новият член на Надзорния съвет на Левски Мило Борисов обяви, че има голямо желание да продължи да помага на клуба, вече като личност, не само като представител на своята компания. Той уточни, че спонсорът плаща по около 680 хиляди лева месечно на „сините“ и 8 милиона лева годишно.

Мило Борисов е собственик на фирмата, която е генерален спонсор на Левски. Борисов заменя Венцислав Димитров. По този начин в състава на Надзорния съвет на „сините“ вече влизат Мило Борисов, Наско Сираков и Антон Краус.

„Няма никакви задължения към спонсора. Нашият ангажимент беше ревизиран преди няколко месеца, това е публично известно, в момента плащаме 680 лева месечно, годишната сума наближава 8 милиона“, каза Борисов на пресконференция след Общото събрание на Левски.

„През тези три години съм работил и помагал на клуба. Считам, че мога още много да дам на Левски, и вече като част от НС имам възможност да го направя и персонално. През години съм натрупал бизнес контакти в България и чужбина, сега клубът е в такъв момент, че мога да бъда полезен и като лицето и бизнесмена Мило Борисов“, сподели той.

start-photo.bg
27 снимки

„Надзорният съвет няма управленски функции, а да контролира и направлява процесите на клуба. Управителният съвет управлява клуба. Консултантският договор, който имах с Левски, беше насочен да се съдейства на клуба по множество въпроси, административни, в това число бизнес преговори и разговори, когато се е налагало.“

„Такива договори консултантски са имали много лица с нас, защото се изисква експертиза и се налага консултация. Това е съвсем нормално. Мисля, че съм показвал през годините, че Левски за мен е кауза, винаги е бил кауза, ще бъде и занапред“, каза още Мило Борисов.

подкрепя българския спорт