Ботев Пловдив ще отправи нова оферта за Станислав Шопов през зимата, пише днес „Мач Телеграф“. От „Колежа“ искаха своя юноша през лятото, но „червените“ отказаха да го пуснат. Договорът на Шопов със столичния клуб изтича през юни 2025 г. и той може да бъде привлечен срещу ниска сума през януари. Младежкият национал няма да получи предложение за нов договор от ЦСКА.

Идеята на ръководството на Ботев Пловдив е Станислав Шопов да замени Джеймс Ето'о, който беше продаден именно в ЦСКА. Младокът попада в плановете на треньора Александър Томаш, но реално погледнато трудно ще се пребори за титулярно място в конкуренцията на Ето'о, Марселино Кареасо, Джонатан Линдсет и Тобиас Хайнц. 

Станислав Шопов, който носи фланелката с номер 8 в ЦСКА, навъртя 75 мача с червения екип, в които се отчете с 5 гола и 3 асистенции. За родния си отбор Ботев Пловдив той има 45 срещи, в които се разписа веднъж, а асистенциите му са 3. Той бе продаден на нидерландския Хееренвеен за 150 000 евро през 2020 г. Две години по-късно той дойде на „Българска армия“ като свободен агент.

подкрепя българския спорт