ЦСКА е предявил сериозен интерес към това да увеличи норвежката диаспора в отбора си. „Червените“ са се свързали с Розенборг за услугите на централния нападател Оле Сетер.

Снажният таран не попадна в групата на норвежкия гранд за последния мач срещу Лилестрьом, а Nidarossporten пише, че столичният тим вече е в разговори с „черно-белите“ за възможността да закупи Сетер.

Изданието все пак потвърждава, че към днешна дата няма официална оферта от ЦСКА, който продължава да се опитва да засили отбора си след колебливата работа по трансферите през това лято.

Именно през последните седмици интерес към нападателя е имало от шведския Малмьо, но до сделка така и не се е стигнало.

Стигне ли се до преминаване в ЦСКА, Сетер ще стане четвъртият норвежец, който ще носи екипа на „червените“, като в този момент сънародниците му Тобиас Хайнц, Улаус Скаршем и Джонатан Линдсет се подвизават при столичани. Именно със Скаршем пък Сетер е бил съотборник в Розенборг. 

Според изданието transfermarkt цената на играча възлиза на 1,2 милиона евро. По-рано през деня пък стана ясно, че спортният директор Филип Филипов е в Швеция, където ще преговаря с АИК Стокхолм за кипърския стрелец Йоанис Питас.

подкрепя българския спорт