Трагичното представяне на ЦСКА през есенния дял на първенството, както и загубата от Левски, ще доведат до чистка през зимата. "Червените" се намират в зоната на изпадащите, като изостават на 18 точки от "сините". 

На "Армията" усилено работят по селекцията, но гласят и раздяла с поне половин дузина футболисти. 

Към Ботев Пловдив се очаква да поемат националите Християн Петров и Станислав Шопов. Търси се отбор и на норвежеца Улаус Скаршем, който също не попада в плановете на Александър Томаш. През зимата ще бъдат скъсани договорите на ненужните Амос Юга, Брадли де Нойер и Емануел Шакич. Освен това ще се търсят отбори и на други от наличните футболисти. 

Не е изключено да се стигне до продажба на някой измежду Матиас Фаетон, както и дошлите през лятото Джейсън Локило, Зюмюр Бютучи, Аарон Исека и Годуин Коялипу. До момента никой от скъпоплатените чужденци не дава добавена стойност на червената атака и ако се появят желаещи за техните права, на "Армията" с охота ще изслушат предложенията. В същото време отборът ще бъде подсилен с крило и голмайстор. 

Интересна е ситуацията и при вратарите. Димитър Евтимов прекрати предсрочно наема си в кипърския Кармиотиса и от зимата отново ще има право да играе. Все още обаче не е ясно дали той ще се съгласи да бъде трета опция в първия отбор или пък да пази за дубъла във Втора лига.

Крайните защитници Иван Турицов и Сейни Сенянг също не попадат в дългосрочните планове на Александър Томаш. 

подкрепя българския спорт