Пламен Андреев ще лети до Ротердам в сряда, за да оформи окончателно своето преминаване в нидерландския гранд Фейенорд, разбра Gong.bg.

Вратарят ще реализира изключително престижен трансфер в следващите дни, ако всичко мине наред по време на медицинските прегледи, за да подпише с европейския шампион от миналия век. Фейенорд е в яростно търсене на нов вратар, след като ротердамци се разделиха през лятото с Джъстин Байлоу, който трябва да подсили новака във Висшата лига – Саутхемптън.

Пламен Андреев се разбра с бившия отбор на Арне Слот

Нашата медия научи също така, че по време на днешната тренировка Андреев е бил форсиран да приключи по-рано, за да не се стигне до допълнителни усложнения с физическото му състояние.

start-photo.bg
53 снимки

Андреев записа близо 100 мача с екипа на „сините“ през последните години. Фейенорд ще заплати на Левски 1,5 милиона евро за услугите на родния страж. Със сигурност сделката може да се категоризира за изключително престижна за „сините“ и цялостно българския футбол.

Фейенорд е един от най-успешните футболни клубове в Нидерландия. Основан през 1908 година в Ротердам, клубът първоначално се нарича "Вилхелмина", но през 1912 година приема името Фейенорд. Оттогава клубът се утвърждава като една от водещите сили в нидерландския футбол, спечелвайки множество национални титли и купи. През 1970 година Фейенорд става първият нидерландски отбор, който печели Купата на европейските шампиони (днес Шампионска лига), а също така и Междуконтиненталната купа. Стадионът на отбора, "Де Кюип", е символ на ротердамската гордост и страст към футбола.

подкрепя българския спорт