Премиерът на България Бойко Борисов, куп родни и световни футболни звезди, за трети пореден път излязоха един срещу друг в благотворителен мач, организиран от Нова телевизия и MTG United.

По традиция, като и в миналите две години, и днес с победата се поздрави българският отбор. Единствената разлика бе цифровото изражение на резултата, който този път бе само 1:0. В предишните две издания на шоу-мача българите записаха победи, съответно с 10:2 и 7:0.

Победният гол в мача бе дело на обичайния заподозрян от близкото минало Христо Стоичков, който бе точен с мощен шут от дузпа. През първото полувреме пък старши треньорът на Литекс Любослав Пенев се опита да счупи напречната греда също с удар от бялата точка.

В отбора на българските звезди, който бе воден именно от Борисов, личаха имената на живите легенди на родния спорт Христо Стоичков, Любослав Пенев, Йордан Лечков, както също Даниел Боримиров, Дончо Донев, Свилен Нейков, Гошо Гинчев, Чавдар Атанасов Георги Минчев, Сергей Тошков и др.

За свой противник, Борисов и компания имаха отбора на европейските звезди Патрик Андерсон, Андерс Лимпар, Стефан Шварц, Рони Джонсън, Дейвид Мей, Антонио Велосо, Бьорн Кварме. На вратата на символичните гости бе Ивайло Иванов, а в тима на европейските звезди ритаха още Илиян Киряков и Бойко Величков и Ясен Петров.

Средствата събрани от продажбата на билети, които бяха с цена 3 лева, ще бъдат дарени в спортни училища на деца, лишение от родителски грижи. Благотворителната инициатива се провежда за трети пореден път у нас.

На полувремето на футболното шоу на Националния стадион „Васил Левски”, зрителите дошли да наблюдават благотворителния мач, имаха възможността да се насладят и на концерта на родните музикални звезди Мария Илиева и Поли Генова.

По традиция Мача на звездите бе предхождан от турнир за деца в неравностойно положение между 12-14 години. Победител стана отбора на Дом „Милосърдие”, гр. Лон, като освен трофей децата си спечелиха и участие в международната надпревара за Световната купа на Мира в норвежката столица Осло.

Вижте галерия със снимки от събитието ТУК!