Сборният медиен отбор Медия Юнайтед продължи чудесното си представяне в шампионата „Футбол 7“, който стартира на комплекс „Свети Иван Рилски“ към МГУ. Журналистическия тим срази с 7:1 отбора на Брилянтин във втория си мач за сезона и поведе в класирането с две победи и голова разлика 10:3.

В състава на Брилянтин, воден от бившия изпълнителен директор на ЦСКА Пенко Пенков, личаха имената на бившите шампиони и национали на България Росен Кирилов и Стефан Юруков. Цял мач изигра и Алексей Дионисиев, който пък има в биографията си записани мачове за националния отбор на Узбекистан, както и не малко двубои с екипа на Левски. В състава на Брилянтин с картотеки са записани още старши треньора на ЦСКА Милен Радуканов и неговия помощник Светослав Петров, които обаче не успяха да излязат на терена поради различни ангажименти.

Въпреки звездното присъствие и предварителните закани и от двете страни журналистическия тим бе безкомпромисен и набързо поведе в резултата с 2:0 след попадения на Александър Рангелов от Нова ТВ. Резултатът се запази до почивката. След нея добрата игра на Медия Юнайтед продължи и с две попадения на Светлин Йочев от Канал 3 и едно на Ясен Тошев от Спортал резултатът набъбна на 5:0. Брилянтин върна един гол, който бе повече от щастлив получил се след рикошет в защитник на журналистическия тим и топката излъга вратаря Веско Вълчев от Гонг. Въпреки това обаче с нови два гола на Ясен и Бисер Тошеви се стигна до крайното 7:1.

Титулярният капитан на Медия Юнайтед Иво Йовчев от Гонг не успя да вземе участие в мача заради ангажиментите си около отразяването на националния отбор, но успя да пристигне в края на мача, за да поздрави съотборниците си.

За Медия Юнайтед играха: Веско Вълчев (Дарик радио), Йордан Георгиев (Ринг), Илиян Енев (ТВ 7), Петър Нанев (БТВ), Кирил Лулев (РR Левски), Светлин Йочев (Канал 3), Бисер Тошев (Спортал), Ясен Тошев (Спортал), Александър Рангелов (Нова ТВ), Мартин Томанов (ТВ 7).

Резултати от втория кръг на „Футбол 7“:

Медия Юнайтед – Брилянтин 7:1

Парк хотел Витоша – Академиците 1:9

Омона Африка Юнайтед – Атиро 3:1

Инженерите – Перуджа 5:2

Футболни надежди – Севастопол 2:6

SLS – Ластери 0:2

Армеец – Чуковете 5:7