Легендите от незабравимото американско лято показаха, че не са забравили как се побеждава и се справиха с конкуренцията на по-младите и амбицирани момчета от „Звездния отбор на Каменица“. Лечков, Сираков, Хубчев и компания успяха да се преборят за равен в редовното време, но при дузпите категорично надделяха над аматьорите. Мачът не изневери на очакванията на феновете и предложи много емоции, след като аматьорите поведоха с два гола преднина, а „старите лисици“ успяха първо да ги изравнят, а после и да заслужат победата с хладнокръвни удари от бялата точка. Водещи на шоуто бяха Томислав Русев и Иво Райчев от Дарик радио. 

Мачът започна отлично за аматьорите – момчетата, водени от Димитър Пенев и селектирани от неговите скаути сред над 15500 играчи, поведоха с 2:0 след голове на Христо Христов от настоящите шампиони „Трите мечки“ (Шумен) и Иван Манев от „Ремиза“ (Стара Загора), а и владееха повече топката и застрашаваха често вратата на Пламен Николов. В последните минути на мача обаче, легендите от незабравимото американско лято, в чиито редици се отличаваха Кременлиев, Сираков, Лечков, Хубчев, Бончо Генчев и Ивайло Андонов, „настъпиха“ по-сериозно и резултатът не закъсня. Първо Сираков намали разликата, след като си спечели и сам вкара дузпа, а после капитанът и рожденик Йордан Лечков с ювелирно изпълнение отблизо прати мача до дузпите.

При ударите от бялата точка пролича класата на „златните момчета“ – Хубчев, Сираков и Лечков бяха безпощадни и дори пропускът на Бончо Генчев се оказа без значение. Момчетата, водени от кмета на Сливен, заслужиха победата, а с това и специална златна купа и медали. Отличията след последната дузпа и под дъжд от конфети връчиха Драган Радивоевич, изпълнителен директор на „Каменица” АД и Димо Димов, маркетинг мениджър на „Каменица” АД.

Иначе в Сливен цял ден бе вълнуващо – по обяд в центъра на града се проведе парад с духов оркестър, мажоретки и подаръци, а в късния следобед стана време за футбол. Димо Димов даде старта на вълнуващото дерби с думите, че „създаването на „Звезден отбор на Каменица“ и мачът с най-любимия отбор на България са сбъднати мечти за всички в компанията“ и допълни, че „Каменица ФЕН Купа ще продължи да бъде най-големият и любим футболен турнир у нас“.

Сред публиката на дербито присъстваха и много от познатите „футболни лица“ у нас, сред които Николай Гигов, Ангел Бончев и Георги Илиев – Майкъла. Последният дори имаше претенции към съдийството, докато „Звездите на Каменица“ безапелационно водеха с 2:0. Съдията на дербито, международният рефер Ахмед Ахмед, не се подаде на провокации и беше безпристрастен от първата до последната минута. Сред най-колоритните отвъд страничната линия пък бяха основните стълбове в защитата на отбора от „американското лято“ – заради контузия Златко Янков пое ролята на мениджър, а култовият Трифон Иванов сложи екип, но не го разходи по време на мача, а само за награждаването, за да отпие глътка „шампионска Каменица“ от златната купа на победителите.

На „перлата в короната“ на Каменица ФЕН Купа – „мача на годината“ между „Звездите на Каменица“ и легендите от САЩ 94, присъстваха близо 1000 зрители, които не спряха да подкрепят и двата отбора до последната дузпа и официалното награждаване под арката на Каменица.

След вълнуващия демонстративен мач, Каменица Фен Купа 2011 продължава към Хасково, където следващия уикенд ще се проведат регионалните полуфинали. Най-добрите два отбора от града ще се борят с останалите 22 претендента за титлата шампион на България и екскурзия до европейско дерби по избор.