Световната федерация по плажен футбол публикува годишната си ранглиста, като България записва ново най-добро постижение.
 
Тимът ни вече има в актива си 161 точки, което му отрежда 59-а позиция в света от общо над 130 държави. "Лъвовете" са на 23-то място в Европа - постижение, което като точков актив сме нямали никога досега в историята. 
 
Успехът се дължи на силното представяне на страната ни в Евролигата това лято, където трикольорите регистрираха най-доброто класиране в историята си, завършвайки на шесто място в Дивизия "Б".
 
Възпитаниците на Симеон Христов излязоха от предварителната си група след две победи срещу Дания с 10:5 и Андора с 8:1 и поражение от класния тим на Унгария с 3:8. На финалите в Терачина (Италия) България показа много силна игра и по-нищо не отстъпваше на съперниците си, от които загуби първите си два двубоя - срещу Естония с 2:4 и Гърция с 3:4.
 
В последния мач от групата България победи Румъния с 3:1 и стигна до мач за петото място в надпреварата, в който отстъпи драматично на Англия с 3:5.
 
Тази събота, националите ще закрият годината със стилен коктейл във Варна, на който ще присъстват играчи, ръководители и хора, свързани с тима.