Христо Стоичков беше един от близките приятели на Диего Марадона. Пред NOVA той даде взривяващо интервю, в което говори за отношенията си с аржентинската легенда. Според него лешоядите, които са се навъртали около Марадона през последните години, са го съсипали.
"В последните дни често с колегите си спомнямме това, което Диего направи като футболист. Извън терена е много лично. Той радваше много хора и аз съм сред тях. Най-ярките ми спомени са от световното първенство през 1986 година.
 
Няма как да не помня и как се запознахме в Барселона. Имахме един и същи мениджър по онова време - Хосе-Мария Мингея. Нашето приятелство не се купува, и двамата сме грешали, но винаги сме намирали общ език.
 
Не дойде в София за моя бенефис и болката от това няма да изчезне. Впоследствие разбрах причината и му простих, защото видях сълзите в очите му. Нашето уважение, нашата обич няма да прекъсне. Той винаги ще остане в сърцето ми.
 
Благодаря му за всичко. Помня как прие моето семейство - майка, баща ми -  бог да го прости, брат ми. Играеше в Селия, отидохме на гости и останахме в тях.
 
В последните години Диего не беше този, когото всички познавахме. Промени се окончателно, затвори се в себе си. От репортажите за него виждахме в какво състояние е. Мисля, че Господ направи най-хубавото да си го прибере горе. И Господ видя, че не може така Диего да продължава да се мъчи и си го прибра на спокойно.
 
За мен е истински приятел. Приятел без граници. Жалко, не успяхме да го предпазим. Около него имаше много лешояди с костюми и вратовръзки, които само използваха името му и това му беше голямата му грешка", коментира Стоичков.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.