От Министерството на младежта и спорта са започнали проверка на БФС за изразходването на държавни пари, които са влезли в касата на футболната централа по различни програми. 
Спортният министър Красен Кралев е разпоредил да се направи проверка на документите за разходване на финансовите средства, предоставени от ММС, за периода от януари 2015 г. до декември 2018 г.
 
Това е станало със заповед от 28.10.2019 година, с която се разпорежда на Инспектората да провери изрядно ли от БФС са похарчили средствата, отпуснати от спортното министерство.
Проверката се извършва на основание член 25, алинея 4 от Закона за администрацията и член 141, ал 1 от Закона за физическото възпитание и спорта.
Програмата, по която държавата дава пари за футбол, обхваща елитните юношески отбори в България. Тя стартира през 2016 г., като първата година сумата е била 1 милион лева, втората - 1,15 млн., третата - 1,18 млн., а за тази година отново са 1,15 млн. лева.
 
Парите се изразходват за прегледи на всички юноши в България, като данните им се вкарват в обща информационна система, общи лагери на отборите и контроли.
По тази програма от БФС са използвали различни хотели, като сред тях има такива в Банско, Сливен, Говедарци и София, като всяка година се добавят и нови. Търсят се такива, където наблизо има стадион, който да се ползва от юношите. В момента в първенството има три елитни юношески групи - до 19, до 17 и до 15 години, като във всяка от тях има по 16 отбора.