Спортният министър Красен Кралев коментира добрата инициатива на Локомотив София за подпомагане на школата на тима, а също така и темата с ЦСКА. 

Министерството на младежта и спорта ще подпомогне проекта за развитие на детско-юношеската школа на "железничарите", обяви министър Красен Кралев, които обеща съдействие за изграждане и подобряване на спортната инфраструктура, на която тренират младите таланти.

"Няма как да не съм тук и да не подкрепя този проект, защото единственият шанс българският футбол да се върне в световния елит е като се обърне към корените си, към тези структури, които са произвеждали големи легенди. Това сътрудничество е един прекрасен пример как бизнесът и спортът могат да говорят на един език, да вървят ръка за ръка и да правят успешни проекти в името на здравето на нацията и в името на бъдещето на нашите деца. Такава беше и основната цел на моята лекция, с която обиколих през пролетта повечето областни градове – да срещнем бизнеса със спортните клубове. Да научим спортните клубове, че не бива да говорят за наливане на пари, а за съвместно сътрудничество, от което съответната компания да има полза и възвращаемост на инвестициите”, заяви Красен Кралев и допълни:

"Ако искаме да имаме професионален спорт и здрава нация, това няма как да се случи без да обърнем внимание върху спортната инфраструктура. Нееднократно съм заявявал, че след като подкрепихме провеждането на Европейското първенство по футбол за юноши у нас през тази година, за следващата сме предвидили около 1 милион лева, които да бъдат разпределени съвместно с БФС между детско-юношеските футболни школи, които работят най-добре, без значение от представянето на отборите във Висшата лига."

"Много добър пример за всички спортни клубове, половин година обикалях страната и изнасях лекции в търсене на такива фирми за помощ към спорта, това са добри примери, да се работи с школите", заяви министър Кралев и добави: "Бизнесът и спортните клубове трябва да работят на общ език. Тази фирма е намерила общ език с Локомотив София."

"Базите са на ЦСКА, отношението на държавата е само за базите те са дадени за 25 години, това е отношението ни към случая ЦСКА. Този легендарен клуб трябва да бъде възроден. Това ще е решение на феновете, на собствениците на клуба. Локомотив София е пример, да се рабити с базите, школите", коментира Кралев темата ЦСКА.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS