Министърът на младежта и спорта Красен Кралев награди председателя на българската федерация по ММА Станислав Недков – Стъки, треньорите и медалистите, извоювали отличия на Европейското първенство по ММА в Бирмингам.

Почетни медали за заслуги към спорта получиха европейската шампионка в категория до 52 кг Александра Тончева, златният медалист в категория до 120 кг Даниел Гълъбаров, вицешампионът в категория до 77 кг Дориан Дерменджиев и бронзовият медалист в категория до 93 кг Тенчо Караенев.

Министър Кралев отличи ММА медалисти

източник: ММС- Пресцентър

„Представихме България по възможно най-добрия начин в състезанията, в които участвахме. Благодарим на Министерството на младежта и спорта за огромната подкрепа, която получаваме. Макар и млада федерация, само на една година, ние вече можем да се похвалим с пет медала от големи първенства. Европейският шампионат беше изключително тежък. В него участваха 27 държави и над 200 бойци“, каза председателят на централата по ММА Недков.

Той информира министъра, че по негова покана у нас пристига президентът на Световната федерация IMMAF Керит Браун, с когото ще бъде обсъдена възможността България да е домакин на Европейското първенство за мъже и жени през 2017 г.

Министър Кралев отличи ММА медалисти

източник: ММС- Пресцентър

Министър Кралев запозна бойците с идеята си да създаде Национален център по спортна медицина, който да помага при възстановяването на всички национални състезатели.

Кралев допълни, че след това ще инициира изграждането на възстановителни центрове и в шестте спортни училища в страната, за да се затвори пълният цикъл от подготовката и на децата.  


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS