Наставникът на Лудогорец Едуард Ераносян даде специално интервю за Спортно шоу Гонг, в което коментира и състоянието на българския футбол като цяло. Той даде за пример няколко български специалисти, успели в чужбина, след неодобрение в родината си, и заяви, че явно тук не им се дава шанс да работят.

"Футболът ни е на такова ниво. Явно ние сме дръпнали спирачка, а другите се развиват. Определено парите са повече, в някои от клубовете. В грандовете може би са по-малко, но има отбори, в които се плаща добре," заяви Едо в ефира на Дарик.

Той за пореден път обясни, че думите му срещу Левски от преди седмици са били изкарани от контекста: "В каквото и състояние да е Левски, винаги може да се бори за титлата. Всичко зависи от това, което играе. Има добри, млади момчета, Левски има качества. Има интриги просто, търси се нещо интересно да се пише."

Ераносян се обяви и против правилото на БФС за задължително включване на млад играч в състава: "Не е нормално, в един момент изкуствено бутаме деца, които не са готови още за футбол. Сега младите момчета, които играят, без да е задължително, са го заслужили. За мен това ще е катастрофа. Има качествени футболисти, но има и такива, които прекалено рано са станали звезди, има и такива, на които единият им крак е само за подпиране и влизане в колата, предполагам, че всички имат скъпи коли."

Запитан дали е съгласен със Станимир Стоилов, че футболът ни вече е ударил дъното, Едо заяви: "Не искам да коментирам на Мъри думите. Много хора го оплюха, но когато резултатите говорят, ние трябва да мълчим. Направи от нищо нещо. Трябва да му свалим шапка. Ясен Петров, Илиан Илиев Би трябвало да се замислим, имаме добри треньори, и явно някой не им дава възможност да работят."