Новият старши треньор на Лудогорец Едуард Ераносян вече официално получи своето назначение. В ефира на Спортно шоу Гонг Едо говори дълго за промените, които може да направи при разградчани, разясни ситуацията с Владо Стоянов, и сподели, че Кирил Домусчиев не му се меси за нищо.

"Нова работа се започва с тонус и настроение, иначе по-добре да не се започва," каза в началото на интервюто Ераносян.

Много хора очакват пълна доминация на Лудогорец: "Отстрани е много лесно, тези точки така звучат, все едно ги раздаваме без нищо. Не мога да го гарантирам, трябва да имаме уважение към всеки. Лудогорец има добри играчи, но има време, дано да сме шампиони."

Условията в Разград? "Като условия за работа, мога само да се радвам. Футболистите също са добри. Не е редно да споделям нещата, които не харесвам. Ще се постарая да ги променя към положително според моите виждания," сподели Едо.

Ераносян не води помощници със себе си. "Аз съм свикнал навсякъде да ходя сам, малко съм особняк, единак. Затова не искам да водя хора с мен. За първи път си позволявам такова нещо, и искам Любо Шейтанов да дойде да работи с мен. Той откри Владо Стоянов и го направи каквото е. Мисля, че той ще направи реална конкуренция във вратарския пост. Имам двама прекрасни вратари. Оттам нататък зависи от цялата работа, до какъв етап ще подобрим играта и докъде ще стигнем."

Ситуацията с Владо Стоянов. "Няма драма от страна на клуба, от страна на Владо или нещо друго. Това бе на база логика, на база на качествата и моментната им форма. Затова прецених, че Милян на вратата ще е по-добре. Трябва да се види, че всеки, който тренира, има своя шанс, без значение дали е капитан или юноша."

Отношенията с Кирил Домусчиев. "Засега ме пита за всичко, иска да чуе моето мнение. Не ми е давал съвети, и се надявам, че ще продължи така. Защото така си тръгнах от няколко клуба, където президентите започнаха да разбират повече от мен от футбол."

Допинг скандалът, в който Ераносян бе забъркан: "Историята е безобидна, но се раздуха, и защото си бях затворил устата, и бях наказан. Бяха дадени едни витамизирани истории, в официалните доклади пише замърсени хапчета, някакви които не се пият от 20 години вече. Две момчета бяха хванати, аз не издадох хората, които трябваше. Тарикат мъж не писка, изтърпях си наказанието, и това е."

"Нещата в Ангола бяха доста трудни и сложни. Но започнаха да играят футболисти, които аз исках, а не президента. Станахме шампиони, но на следващата година президентът реши, че трябва да играят тези, които той иска. Затова реших, че това, което съм пазил толкова години като кариера, не мога да плюя върху себе си, и се махнах," разказа Ераносян пред Спортно шоу Гонг.