Бившият рефер Петър Янински нападна здраво днес Съдийската комисия. „Съдийството в България е безумно. Всичко се дължи на некадърното управление на Съдийската комисия. Тя се напълни с байрактари плюс Кольо Данев, който беше махнат от съдийството за слаби резултати. Те никога не са давали начало на мач. Давам пример с гафа на Стефан Спасов в Разград, който трябваше да бъде изваден от съдийството. Гафът на Ахмед Ахмед! Това е на ниво селска група, когато те е страх да не те бият или да не те заведат в някоя кравеферма. Съдиите в момента имат някаква страхотна комуникация, носят антени, микрофони, сигурно скоро ще имат лаптопи и огледала за обратно виждане“, каза Янински.

Той разкри, че е имало и проблем с единия от реферите, който е имал назначение за двубоя между Стяуа и Аякс. „Има изпратено писмо от Съдийския наблюдател там, че Николай Ангелов е с 10 кг наднормено тегло. Това писмо умишлено е било прикрито. Докато не ги свали няма да свири мачове“, каза Янински.

„Гафовете са от всички съдии. Видяхте Таско Тасков. При Ахмед Ахмед случаят е много забавен и ще остане за урок на младите съдии. Видяхте вчера Христо Ристосков по какъв блестящ начин свири Левски - Монтана, но и как ръководи Лудогорец - ЦСКА. Явно и в главите на съдиите влизат мухи и бръмбари. Разбирайте го, както искате. Ахмед бе гузен и затова не изгони Христо Стоичков. Преди години искаха да извадят Ахмед от листите, но тогава Литекс се застъпи за него и той остана с решение на Изпълкома. Всички решения на Съдийската комисия се случват със знанието на Боби Михайлов. Той определя и ранглистите“, каза още Янински.