Старши треньорът на Ботев Петър Хубчев заяви, че иска да вижда повече хъс и спортна злоба във футболистите си, като се надява това да се случи още в предстоящия двубой срещу Нефтохимик. Двата отбора излизат в дербито на Източната Б група в събота от 19.00 часа на стадион "Лазур".

„Очаквам интересен и напрегнат двубой. Стадионът и часът на срещата са предпоставки за това. Нефтохимик са агресивен отбор, който влиза твърдо в единоборства - типичен отбор за източната Б група", каза Хубчев.

Треньорът на „жълто-черните” е категоричен, че отборът му ще търси пълен актив от мача с „шейховете” и в няма да мисли преди всичко за това да не допусне гол.

„Публиката на Ботев е достатъчно взискателна и тя ни задължава да играем във всеки мач за победа. Всички срещи са ни като домакински, но все пак в Бургас има доста фенове, които ще създадат атмосфера като за дерби. Разликата с Нефтохимик е само 3 точки и една победа може да ни изкачи в класирането. Серията от поредни равенства създава доста напрежение, но ако постигнем две победи ще си проличи колко важни са били те”, допълни Петър Хубчев.

Наставникът на Ботев все още в неведение дали ще може да разчита на капитана на отбора Николай Манчев. Халфът лекува разтежение вече шеста седмица и редува пълноценни с по-леки натоварвания, заради периодично появяваща се болка в мястото на разтежението.

До днес само 50 фенове на Ботев са се заявили участието си в екскурзията за мача в събота. Записванията продължават до 11 часа в петък, а автобусите за Бургас тръгват в събота от 13.30 часа от стадион „Христо Ботев”. Цената на екскурзията е 5 лева, а заявките за нея се правят във фен-магазина.