Треньорският щаб на Локомотив 2012 (Мездра) усилено търси съперник за контролна среща, тъй като две от предвидените проверки на тима пропаднаха. Днес мездренци трябваше да играят с новака в „Б” група Спартак (Плевен) , но двата отбора не можаха да се разберат за домакинството на двубоя. „Железничарите” държаха спарингa да играe в Мездра, но плевенчани отказаха да пътуват и настояваха контролата да е в града на Панорамата. Така проверката се оказа невъзможна.

Ръководството на клуба бе неприятно изненадано и от следващия си съперник - завърналия се в елита Монтана 1921, който отказа планираната за събота проверка на стадион „Огоста”.

„Още преди месец се бяхме разбрали за тази контрола с колегите от Монтана. Не им прави чест, че в последния момент се отмятат от поетия ангажимент, коментира по този повод членът на Управителния съвет на Локо (Мездра) Андриан Димитров. Информираха ни, че не искат да играят с нас, защото търсят по-силен противник. До момента поддържахме добри отношения с техния клуб, но сега постъпиха крайно некоректно. Занапред ще преразгледаме отношението си към тях. Сега сме принудени да търсим „на пожар” други отбори за контролни срещи, а всеки вече си е направил програмата”.

Мездренци продължават да се подготвят за предстоящия сезон във втория ешелон при домашни условия. В следващите дни те ще бъдат на едноседмичен лагер недалеч от града, като ще продължат да тренират на собствения си стадион. До момента Локо (Мездра) привлече три нови попълнения - Никола Яначков, Денил Селимински и Кирил Георгиев. Очаква се към отбора да се присъединят още двама играчи с опит в „А” група - централен защитник и нападател. Междувременно ръководството на клуба зарадва футболистите като им изплати последните дължими заплати от миналия сезон.