Румен Стоянов е новият старши треньор на отбора от източната "Б"-футболна група Свиленград 1921, който завърши на 9-то място през миналия сезон. Новината, която витаеше в публичното пространство от известно време, бе официално потвърдена днес от самия Румен Стоянов.

Очаква се той да изведе футболистите за първа тренировка във вторник от 17 часа, когато с него на Колодрума ще пристигнат и 7-8 нови играчи. Помощник на Стоянов ще бъде Християн Толочик.

С основна заслуга за назначението на Румен Стоянов е Стефан Милушев. Собственикът на магазините на черна и бяла техника "Зора" Стефан Милушев ще влезне в Управителния съвет на клуба от Свиленград.

За изпълнението на тази мисията се работеше усилено в последните 20 дни. Преди дни експрезидентът на Марек Стефан Милушев се срещна с кмета Георги Манолов и останалите спонсори на клуба. На срещата бяха уточнени всички детайли по оформянето на бюджета за новия сезон. Заедно с него в УС на жълто-зелените ще се завърне и друг бизнесмен Димитър Делибозов.

Целта пред отбора ще бъде да се превърне в сериозен фактор в Източната Б група, макар проектобюджетът да е с по-малки параметри от последния сезон. Целта пред свиленградчани ще бъде първата половина на таблицата.

41-годишният Румен Стоянов, който е бивш футболист на ЦСКА, е бивш старши треньор на Марек, Монтана и Миньор Бобов дол.