В дербито от 24-я кръг на Източната Б група Сливен победи с 3:1 Несебър и по този начин отборът воден от сърбина Драголюб Симонович е само на победа от историческо класиране в А група.

Мачът бе доста интересен и равностоен, като втория гол в срещата, който бе доста спорен до голяма степен предреши крайния изход в дербито.

Гостите имаха първи възможността да поведат в резултата, но Петър Колев не успя да намери празната врата.

До края на полувремето домакините осъществиха натиск, но до не успяха да го материализират. Стоянов стреля от границата на наказателното поле, но в последния момент защитник в бяло изби и топката мина над гредата.

В началото на второто полувреме Иван Стоянов отново е сам пред вратата на Несебър, но стражът Личев спасява.

В 49-та минута Петър Колев отбеляза гол за Несебър. От границата на наказателното поле той с бомбен шут откри резултата.

Мирослав Миндев се отчете с пропуск, след като не успя да изравни при едно неразчетено излизане на Личев.

В 79-та минута Иван Стоянов изравни резултата след груба грешка в защитата на гостите от Несебър.

Минута по-късно Мирослав Миндев сътвори тотален обрат, след като получи топката няколко метра от гол линията и нямаше проблеми да я прати в мрежата. Останаха сериозни съмнения за засада при попадението на Миндев, като страничният съдия Красимир Керезов бе на линията на атаката на Сливен и прецени, че такава няма.

В 83-та минута Миндев намери добре Йосифов с извеждащо подаване и той отбеляза трети гол за Сливен.

В следващата атака Антон Генов показа червен картон за Станимир Митев и Несебър доиграе мача с 10 души. Футболистът на гостите бе изгонен за реплика към съдията.