В петък целият отбор, заедно с треньорския щаб, ще бъде на хандбалното дерби Етър - Бъки, за да подкрепи великотърновки в борбата им за първото място. Двубоят е от 17 часа в ДКС „В. Левски" и е от изключително значение за „виолетовите", които трябва да спечелят с повече от шест гола разлика, за да са на първо място преди плейофите за титлата, където техен основен конкурент са габровки.

На следващия ден /събота/ от 15, 30 часа футболистите пък трябва да бият варненските „соколи" ако искат да се борят за място в „А" група през следващия сезон. Мачът е първи за великотърновци пред собствена публика откакто старши треньор е Цанко Цветанов.

„Очакванията ни са приповдигнати. В събота за пръв път ще се покажем пред нашите фенове. Двама са наказани, останалите са здрави и се готвят за мача. Нашият отбор игра добре в Добрич, но не успя да спечели. Поради тази причина всички ние очакваме този път да подплатим добрата си игра с победа", коментира Цанко Цветанов.

Наставникът призова хората от В. Търново да отидат на „Ивайло" и да подкрепят отбора. На този етап лагери преди домакинските мачове няма да има.

Стартовият състав ще бъде определен преди последната тренировка, а футболистите ще го научат на разбора преди мача.

Халфът Христо Господинов, който е сред новите попълнения, заяви че е дошъл във В. Търново с идеята отборът да влезе в "А" група.

„Надявам се това да го постигнем. Отбор, колектив, настроение - всичко е на добро ниво. Организацията също бих казал, че е на добро ниво.

Нямам никакви проблеми с адаптацията, чувствам се доста добре и се надявам да успеем да изпълним целите, за които сме се събрали", каза Христо Господинов.