Регионалното дерби на Югозапада между Пирин Разлог и Банско от 11-ия кръг на Б група, завърши 2:2. При огромен интерес и голяма доза напрежение пред около 800 зрители премина дерби мача между отборите на съседните градове Пирин Разлог и Банско, като около стотина бяха привържениците от куротния град.

Срещата започна с лек превес на отбора на домакините но това беше само през първите десетина минути. В 17-ата минута Красимир Илиев видя сводобния Атанас Чепилов пред наказателното поле на домакините, пусна му топката като по улей и от близо последва шут срещу вратаря Петър Дебърлиев за 0:1. От този момент нататък домакините заиграха в половината на гостите и това им донесе успех.

В 27-ма минута Мартин Газиев изведе в коридор Георги Калоянов, който от движение със страхотен шут простреля Божидар Стойчев за 1:1. В 37-ма минута след удар на Атанас Чепилов топката срещна ръката на Красимир Друнчилов, но стоящия наблизо главен арбитър не видя такова нарушение и даде сигнал за продължаване на играта. Четири минути по-късно Атанас Чепилов изпрати топката в мрежата на Петър Дебърлиев , но главния съдия видя вдигнат флаг и отмени попадението за засада.

В самия край на полувремето Мартин Газиев от Пирин Разлог с директен обстрел от около 30 метра изненада вратаря на гостите Божидар Стойчев и топката, преминавайки през ръцете му, се озова в мрежата за 2:1. Второто полувреме премина при поделено надмощие. В 69-та минута след центриране от ъглов удар в наказателното поле на Пирин влезлия в игра Боби Хазуров изпрати топката в мрежата с крак за 2:2.

До края на срещата не се случи нищо интересно и пред двете врати и срещата завърши наравно - 2:2.

Пирин: Дебърлиев, Демиров, Руйчев, Друнчилов, Тунтев, Газиев, Лазаров, Лефтеров, Родов/72-Кондев/, Д.Димитров/60-Хаджиниколов/, Калоянов Банско: Стойчев, Фикиин/62-Б.Хазуров/, Кременлиев, Везалов, Слаев, Дичев/73-Лечов/, Илиев, Я.Иванов, Р.Иванов, Витанов, Чепилов.