Настоящият тим на Нефтохимик Бургас разгроми със 7:3 ветерани на клуба в демонстративен мач, игран тази сутрин на тренировъчното игрище в квартал „Ветрен”.

Срещата бе официално представяне на „шейховете” за новия сезон, в който те се завръщат в професионалния футбол. За ветераните излязоха футболистите от най-силните години в клубната история като сегашният изпълнителен директор Благомир Митрев, треньорът на вратарите Веселин Шулев, Велиян Парушев, Станчо Цонев, Тодор Киселичков, Антон Спасов и други.

В самия двубой имаше много импровизации, изпълнение на дълги дузпи и още не използвани прийоми по време на официалните срещи. Около стотина привърженици на нафтата се насладиха едновременно на изявите и на сегашните играчи и на тези, които ги запалиха по Нефтохимик. Два от головете за действащите играчи вкара Стойко Сакалиев, а един добави Милен Христов. Интересното е, че двамата бяха част от тима, голяма част от който сега бяха в състава на легендите.

Бургазлии играят първата си среща в Източната „Б” група следващата събота, когато гостуват на Несебър. Днес и утре футболистите на Димитър Стойчев ще почиват, а от понеделник започват подготовката си за старта на шампионата.