Отборът на Нафтекс победи Балкан (Ботевград) с 3:1 в контролна среща, играна на стадион „Лазур” в Бургас. Попаденията за „зелените” отбелязаха Стефан Тошков, Борислав Стойчев и Деян Христов, а точен за тима, в който играе Мариян Христов, бе Емил Шаламанов.

Гостите успяха да поведат още в 15-ата минута с гол на Шаламанов. Десният защитник се разписа с плътен шут от границата на наказателното поле.

Футболистите на Диян Петков обаче съумяха да обърнат развоя на срещата в своя полза още преди почивката. Първо централният нападател Стефан Тошков изравни в 22-ата минута след прекрасна комбинация с Борислав Стойчев в наказателното поле. Само 2 минути по-късно бранителят също записа името си сред голмайсторите. Стойчев засече с глава центриране от пряк свободен удар на друго ново попълнение Стефан Костадинов и по този начин даде преднина от едно попадение на Нафтекс.

Малко преди края на първата част централният нападател Деян Христов покачи на 3:1. Голмайсторът на „зелените” се възползва от извеждащо подаване на Цветан Филипов и фиксира крайния резултат в срещата.

През второто полувреме възможности за гол имаха младежкият национал Антон Огнянов, както и двамата нападатели Петър Колев и Васил Калоянов. За Балкан не успя да се разпише Мариян Христов, който остана на терена през всичките 90 минути на двубоя.

По този начин отборът на Нафтекс продължава да е непобеден в подготвителния период, като от пет изиграни мача „зелените” имат три победи и две равенства.

Следващата контрола на Нафтекс е на 14.02 (събота) срещу Спартак (Пловдив).