Полузащитникът на Ботев Пловдив Мариян Огнянов ще претърпи втора операция от херния, стана ясно след завръщането на тима от Анталия. Новото попълнение на „канарчетата” вече претърпя една през есента, докато бе играч на Левски. След появилите се проблеми по време на лагера в Турция, Огнянов ще трябва да легне за втори път на операционната, като това ще стане до края на седмицата в София.

Огнянов със сигурност ще пропусне началото на пролетния полусезон, тъй като според лекаря на Ботев д-р Здравко Тарълов на футболиста ще са му нужни минимум 20 дни, за да е възстановен здравословно. Това означава, че халфът със сигурност ще пропусне домакинските мачове срещу Нефтохимик и Несебър за първенството, както и четвъртфинала за Купата на България срещу Лудогорец.

Официалният дебют на Огнянов за Ботев може да се отложи още във времето, тъй като той ще трябва да навакса и в тренировките, които ще пропусне докато се възстановява.

Юношата на Левски бе привлечен от „жълто-черните” в края на следоперационното му лечение и започна пълноценна подготовка на лагера в Турция. Там той записа едно полувреме в първата контрола, без да почувства пролеми. В следващите две проверки обаче, Мариян напусна терена принудително, а до края на престоя в Анталия тренираше на облекчен режим, отделно от основната група.