Калиакра победи с 3:2 молдовския Олимпия във финалната фаза на турнира "Албена къп". Футболистите от Каварна се върнаха в играта, след като губеха с два гола в резултата, а в края на двубоя успяха да отбележат и победен гол.

Съставът на Олимпия беше по-свежият отбор на терена, действаше с по-висока скорост, особено през първото полувреме и спечели битката във въздуха.

Резултатът откри Адоромола в 44 мин, след центриране по десния фланг.

В 50-та минута Кателиев от Калиакра подаде на Иван Петков и той от въздуха вкара в мрежата, но съдията му отсъди засада.

Олимпия увеличи на 2:2 в 58 минута, когато капитанът Шишкин подаде на Грицук и той от воле направи безпомощен каварненския вратар.

В 75-та минута, съдията показа директни червени картони на Христов от Калиакра и на Орловски от Олимпия за пререкания между двамата.

Валери Михайлов намали за тима на Каварна в 78 минута, а Иван Петков от дузпа изравни резурлтата на 2:2 минута по-късно. Шест минути преди края на срещата играч от гостите повали Станчев от Калиакра на границата на наказателното поле. Нападателят тръгна да се саморазправя с повалилия го състезател и главният съдия отново показа червени картони и на двамата.

Зад топката за изпълнение на наказателен удар застана Георги Кючуков и с ефектев удар вкара топката в ъгъла на вратата на молдовския вратар за 3:2.