Любимец победи Добруджа с категоричното 4-0 в мач от втория кръг на Източната Б група. Това, което ще се запомни от този двубой, освен категоричната победа, е и фактът, че Любимец вече си има нов най-млад капитан. Иван Минчев получи капитанската лента 10 минути преди края на мача, когато бе заменен Емил Петков и така стана най-младият капитан в историята на Любимец. Минчев радва феновете на Любимец с блестящите си изяви и два пъти печели приза за най-добър халф в отбора.

Той е роден на 28 май 1991 г. в град Казанлък. Талантът играе успешно както в средата на терена, така и по лявото крило, като предимството му е, че може да играе с ляв крак. Минчев е висок 168 см. и тежи 64 кг.. Започва да тренира на 8 години. Първият отбор на Иван е Розова Долина (Казанлък).

След това той минава през юношеската школа на Литекс, където е играл 3 години и има записани много мачове с оранжевия екип. Неговото име нашумява с екипа на пловдивската школа - Векта, но през лятото на 2009-а година той е привлечен в тима на Локомотив (Мездра), където играе главно за дублиращия тим. Безпаричието в тима на „железничарите” и нежеланието на тогавашния ръководител на мездренчани Георги Бачев да го налага в първия отбор кара Минчев да разтрогне 3-годишния си контракт с клуба по взаимно съгласие.


В началото на миналата година той преминава в редиците на Любимец, където треньорът Стамен Белчев съзира потенциала в него и започва да му гласува доверие в първия отбор. През сезон 2009/10 Минчев записва 6 мача и 2 гола с екипа на тима на Източната „Б” група.

През настоящата кампания Иван се утвърждава като несменяем титуляр.