Новият старши треньор на Етър Георги Тодоров направи първа тренировка начело на „виолетовите“. В 9.45 часа наставникът заедно с помощниците си Марин Стефанов и Павлин Иванов изведе на терена на стадион „Ивайло“ 19 футболисти, които на практика бяха почти целият миналогодишен състав.

Тодоров дойде на стадиона в 9 часа и първия, когото поздрави, бе лекаря на тима Стефан Донев, с когото са работили заедно още през 1979г. Преди години новият наставник Георги Тодоров носи виолетовата фланелка в „А“ група.

Два нови тренировъчни екипа имат футболистите – сиви фланелки и черни шорти и чорапи. Треньорите пък бяха в бяло-черно, като любопитното бе, че всеки от техните екипи е с инициалите им.

Всички играчи подновиха тренировки с тима, включително и завърналият се Екундайо Джайеоба и Куаме Фидел. Единственият отсъстващ бе Илиян Трифонов, който вероятно ще продължи кариерата си в Любимец.

Още утре великотърновският клуб играе и първата си контрола от подготовката – от 18:00 часа на стадион „Ивайло“ тимът приема Ботев Пловдив.

„Нека мине утрешната контрола с Ботев, да видя на живо играчите, да се запозная има ли някаква друга причина за това нежелание. Но във всички случаи промени ще има. Не виждам у тях борбеност и желание, а без това нещата няма как да се получат. Затова промени със сигурност ще има. Ще има нови футболисти“, заяви Георги Тодоров.

Треньорът имал предвид играчи и вече е водил разговори, като призна, че в последните дни са му се обаждали с предложения за попълнения на Етър, но ще привлича само играчи за определени постове, които са невралгични. Според Тодоров целта е само една – промоция в „А“ група.

Тренировката бе проследена от представителя на новите собственици Ендер, който обеща за следващите дни повече подробности за турските инвеститори и за намеренията им. Той обаче призна, че вече се работи активно по селекцията и намекна, че акционерите имат сериозни амбиции.