Завърналият се в професионалния футбол Нефтохимик (Бургас) привлече двама нови вратари, един десен защитник и един млад нападател, като по този начин новите попълнения в състава вече са 13, съобщи изпълнителният директор на клуба Благо Митрев.

Двамата нови вратари са Георги Иванов и Николай Митев, десният бранител е Юри Иванов от фалиралия отбор на Вихрен
(Сандански), а нападателят- юношата на Черноморец (Бургас) Йордан Йорданов.

Иванов през последната година беше един полусезон в Черноморец (Балчик), а след фалита на този отбор в Загорец (Нова
Загора). Митев е юноша на Берое (Стара Загора), роден през 1990-а година, и идва също от трета дивизия- от Хеброс (Харманли). 19-годишният Йордан Йорданов, роден в Перник, не получи предложение за професионален договор от Черноморец в указания от Наредбата срок и сега без проблем ще се обвърже със съгражданите от Нефтохимик.

Привличането на двамата нови вратари пък налага освобождаването на Тодор Йорданов и Стоян Стоянов, които миналата година бяха резерви на Емил Данчев. Така новите попълнения при шейховете вече са 13, като сред тях безспорно е
Стойко Сакалиев, един от играчите, които могат да бъдат емоционална връзка с миналите успехи на отбора в А група.
Десният защитник Николай Костов, който пък предпочете да отиде в Ботев (Враца), се отнася по този начин за трети път с родния си клуб. Преди това той беше дал дума на шейховете, но последователно премина в Черноморец (Балчик) и в Несебър.

Завръщането му в Нефтохимик вече не е актуално, съобщиха още от клуба.

В момента "шейховете" са на лагер в Минералните бани, като в сряда и в четвъртък са първите две контролни срещи за лятото.

Съперници са третодивизионните Мастер (Бургас) и Созопол и те ще се играят на стадиона в квартал Долно Езерово.