Кметът на Каварна Цонко Цонев сподели, че влизането в А група на Калиакра през следващия сезон е напълно реалистична цел. Нещо повече, той бе категоричен, че елитът ще бъде атакуван от първото място, а не чрез бараж.

Преди срещата за Купата на България между Марек Дупница и Калиакра Каварна, Цонко Цонев заяви: „Феновете от Каварна могат да очакват сърцата игра и да се надяваме, че футболистите ще покажат най-доброто от това, което могат, както са го доказвали досега многократно. Купата на България не е от най-приоритетните за нас, така че няма да се правят драми.”

„Ние да си поставим за приоритет купата е много нереално. За А група наистина е в съвсем нормални рамки, да атакуваме елита от първото място. С оглед на факта, че приемаме Несебър и имаме 8 домакинства, така че самата програма е в наша полза. Ше преследваме реалната за нас цел”, добави Цонев.

„Ще срещнем един отбор, който е в добра инерция и се развива много стабилно в последните 4-5 кръга. Важното е, че старши треньорът на отбора е наясно със съперника.”

Колкото до привличането на нови играчи през предстоящата пауза, кметът на Каварна каза: „Ще привлечем няколко футболисти през зимната пауза. Вече е въпрос на възможности и въпрос на подходящи качествени кадри, но това ще се случи през януари месец. Но така или иначе ще има привлечени футболисти.”