Адалберт Зафиров е новият старши треньор на Ботев Враца, съобщи председателят на управителния съвет на футболния клуб инж. Николай Иванов, който е и кмет на Враца. Задачите, поставени пред наставника са, оставането на отбора в „Б” футболна група и изграждането на игрови облик.

„Очакваме от г-н Зафиров да обедини усилията на футболистите и през пролетния полусезон на „Б” футболна група Ботев да изглежда като сериозен отбор. По време на преговорите с него не сме имали никакви различия по финансови или други въпроси. Радвам се, че той прие поканата ни и очакваме бързи резултати от неговата работа. Заедно със спортно-техническото ръководство ще бъдат съгласувани и останалите въпроси – кога започва подготовката, кои футболисти остават, колко и кои нови играчи ще бъдат привличани, колко контролни срещи ще бъдат изиграни в подготовката. Имаме пълно доверие на г-н Зафиров и той получава властта, но и ще носи отговорността за представянето на отбора”, коментира назначението инж. Николай Иванов

Припомням, че преди началото на пролетния полусезон на „Б” футболна група Ботев се намира на 14-о място с 14 точки и голова разлика 15:23. Адалберт Зафиров ще е третият треньор на тима от началото на сезона, след като врачани започнаха при Викторио Павлов, който беше сменен с Емил Маринов.