Светослав Петров няма да играе повече за Ботев Пловдив. Играещият помощник на Милен Радуканов ще остане в неговия екип, който от 2 дни е без работа, след като бе освободен от Ботев. Ръководството на „жълто-черните” постигна договорка с Радуканов, Петров, Петко Петков за начина, по който ще бъдат прекратени договорите им.

Триото пое Ботев преди мача със Спартак Вн в края на есента и записа 1 победа, 4 равни и 2 загуби за първенство, без да се брои служебното 3:0 срещу Доростол. Същевременно в турнира за Купата на България бяха отстранени Ботев Враца и Черноморец, с което същият треньорски екип изведе „канарчетата” до четвъртфиналите за Купата на България. Там обаче „жълто-черните” бяха напълно безлични и отстъпиха на Лудогорец с 0:3 в последния мач на отбора на стадион „Христо Ботев”.

Междувременно Костадин Видолов, който бе назначен за временен старши-треньор, проведе първите занимания на Ботев за седмицата. Пловдивчани започнаха подготовката си за решителната трета фаза от сезона в с. Оризари. Утре Ботев, както и останалите отбори от втория ешалон, ще научи програмата си до края на първенството.