Берое победи с 2:0 като гост състава на Свиленград 1921 в контролна среща в паузата на шампионата.

Старозагорци откриха резултата в 18-та минута с попадение на Диан Генчев, а в 51-та удвоиха чрез Петър Костадинов.

Срещата бе наблюдавана от изпълнителният директор Геньо Петров и спортно-техническият директор Петко Петков. Поради контузии проверката пропуснаха Пламен Петров, Георги Божанов, Цветомир Генов, Ивайло Паргов и Захари Димитров.

Старозагорци започнаха по-добре срещата и в 8-та минута Петър Костадинов стреля от 16 метра в страни от вратата, след асистенция на Ахмед Хикмет. В 18-та минута по-класният състава на гостите откри резултата, след самостоятелна акция на Диан Генчев. Опитният полузащитник навлезе в наказателното поле, елиминира защитник на домакините и с прецизен удар с десният крак от границата на наказателното поле вкара за 0:1.

Четири минути по-късно Димитър Райчев пробва да нанесе удар, но двама бранители на Свиленград се намесиха добре и блокираха удара му. В 29-та минута Цветан Матев стреля от пряк свободен удар право в ръцете на Белчев. Това е първият точен удар за "жълто-зелените".

В 36-та минута Татьозов навлезе в наказателното поле на старозагорци от дясно, но след рикошет в крака на Атанас Атанасов кълбото излезе в корнер. След изпълнението на статичното положение Везалов стреля с глава в аут.

И през втората част възпитаниците на Илиан Илиев стояха по-добре на терена в граничния град. Четири минути след подновяването на игра след грешка на вратаря Вангелов Илич успя да открадне топката, но тя му избяга прекалено много и излезе в аут.

В 51-та минута все пак "зелените" успяха да удвоят резултата. Диан Генчев открадна топката, напредна в наказателното поле, финтира футболист на домакините и подаде на чиста позиция на Петър Костадинов, за който не бе проблем от близко да реализира за 0:2.

Минута след попадението домакините имаха възможност да намалят. След центриране в наказателното поле на старозагорци където имаше шестима в жълто-зелен спортен екип Петър Костадинов бе заел много добра позиция и овладя.

В 76-та минута Милен Митев стреля от 23 метра, но кълбото премина в страни от целта. Седем минути по-късно след центриране от дясно на Слави Жеков Любомир Величков стреля с глава на сантиметри от рамката на вратата в аут.

Това бе и последното по-интересно положение в срещата. В събота от 14 часа "зелените" приемат Видима Раковски (Севлиево) във втората си проверка за седмицата.