Вече е уточнена датата за стартиране на зимната подготовка на мъжкия отбор на Банско между ръководството и треньорския щаб. На 16 януари старши треньорът на Банско Воин Войнов събира възпитаниците си за първа тренировка от първия етап на зимната подготовка за пролетния дял от първенството на Западната Б група.

Подготовката ще се проведе както следва:

- 1-и етап от 16 до 29 януари в Банско;

- 2-и етап от 30 януари до до 12 февруари в Сандански;

- 3-и етап от 13 февруари до 25 февруари отново в Банско.

Ясни са вече част от контролните срещи на отбора, като противници ще им бъдат Пирин Гоце Делчев, Пирин Разлог, Германея Сапарева баня, Монтана, Литекс Ловеч. Все още текат разговори с ръководството на временния водач на А група Лудогорец Разград.

Освободени футболисти по предложение на треньорския щаб и съгласувано с УС на клуба са Валентин Валентинов, Георги Калайджиев, Петьо Динков, Юлиян Колушев и Димитър Коларов.

Изпълнителният директор на клуба Красимир Горанов сподели, че информацията за преминаване в други отбори на Павел Петков, Самир Аесс и Слави Шопов не отговаря на истината.

Продължават разговорите с няколко футболисти от професионални отбори от страна на старши треньора Воин Войнов. Засега имената и клубовете им не се споменават докато не се стигне до фаза подписване на договори.

Първите нови футболисти ще бъдат Сергей Георгиев от испанския Канияс (4-а лига) и Антонио Ласков от българския четвъртодивизионен Вихрен Сандански.