Петима футболисти пристигнаха на проби в Етър. На "Ивайло" вече тренират нов вратар, двама халфове, централен защитник и централен нападател. Вратарят Цветомир Цанков е юноша на Литекс и е роден през 1984 г. Играл е в Спартак Варна, Дунав Русе, Монтана и Ботев Враца от където идва при "виолетовите".

Полузащитникът Ахмед Хикмет е познат на феновете във В. Търново, тъй като преди години обличаше екипа на "Етър-24". 27-годишният халф е преминал още през Шумен, Спартак Варна, Берое и Монтана.

На "Ивайло" се завръща и Явор Генчев, който бе освободен през зимата от Етър, а след това бе пред договор със Светкавица, но получи травма в последната контрола преди подновяването на шампионата и се лекува до момента.

Старши треньорът Георги Тодоров ще гледа и двама чужденци, идващи от Първа френска дивизия. Става дума за 22-годишни бранител и нападател с френски паспорти. Централният защитник Ясин Генейм е от алжирски произход и е бил до момента част от тима на Сенлис. Таранът- Тагебо пък е родом от Кот д'Ивоар.

Междувременно стана ясно, че полузащитникът Цветомир Валериев, който избяга от Етър месец преди края на първенството ще продължи кариерата си в Кипър. Валериев преминава като свободен агент във втородивизионния Етникос Асиас Никозия, след като е имал предложения и от два български клуба.