Уличеният в употребата на допинг бранител на ЦСКА Костадин Стоянов излезе със специално обръщение в официалния сайт на тима, в което твърди, че никога не е взимал забранени вещества и е приемал това, което му е давал клубният лекар Мирчо Крайнов.

Ето и обръщението на Костадин Стоянов, публикувано без редакторска намеса:

Уважаеми дами и господа,

Аз - Костадин Стоянов се обръщам към Вас – представителите на българското общество, с ясното намерение да разкрия единствено и само истината, по случая с откритото в организма ми забранено вещество. Така, както вече го стори официално пред Вас и моя клуб – ПФК ЦСКА ЕАД. Позволявам си да наричам най-успелия роден отбор, мой, защото станах състезател в него. А до „Армията” и до националния тим на България пътят е труден. Повярвайте ми, по него няма указателни табели. Просто трябва да го извървиш сам! Къртовски труд, работа и пак работа. Тренировка след тренировка. Ден след ден. Е, аз го направих. И ми се получи! Играч на ЦСКА съм, и се гордея от този факт. Ето затова ЦСКА е моя отбор. И на всяко друго момче до мен в съблекалнята, където има един-единствен критерий за добре свършена работа – потта от червената фланелка.

Надявам се с тези редове да ме разберете. Защото НЕ съм и никога НЯМА да взема забранено вещество. Приемам себе си за професионалист. Спазвам правилата – и тези на клуба и отбора, и житейските. Държа на режима. Всичко това, защото като всеки друг колега на „Армията”, искам да играя голям футбол. ЦСКА е мястото. ЦСКА ми даде шанс да се боря – и когато ме взеха в отбора, и когато излезе първата проба. Просто искам да го използвам. Това е, нищо повече.

Уверявам Ви - НЕ приемам медикаменти на своя глава! Вярвах на доктор Крайнов. Вярвах му. Взех, каквото ми даде. И толкова.

Сега ми остава да стискам палци за колегите, за близките, за феновете... Дано да издържат на напрежението. Лично аз вече го правя. Ние сме от ЦСКА и трябва да преборим още една неправда на съдбата.

И да не забравя – това не е поредното сълзливо излияние в пространството. Това е моята истина. Всеки, който ме познава, ще разбере. Искрено се надявам и всички останали да са сред тях.

Благодаря на ЦСКА. Благодаря на ХОРАТА в ЦСКА. Президентите, ръководството, служителите. Благодаря на съотборниците си. Вие не ми обърнахте гръб. А това не се забравя лесно. Или поне не и от мен. Не и в моя ЦСКА. Не и на нашия стадион. Не и от армейци за армейци...

Костадин Стоянов