Ръководството на ЦСКА обясни днес каква е причината, която доведе до положителната допинг проба на футболиста Костадин Стоянов и която заплашва още няколко футболисти с положителни проби. Изпълнителният директор на „червените“ Венци Живков и спортния директор Драголюб Симонович обявиха, че докторът на тима Мирчо Крайнов е дал хранителни добавки на футболистите на ЦСКА, в които се е съдържал дериват на забранения „метилхексанамин“. Именно това е откритото вещество в пробата на Костадин Стоянов. Адвокат Борис Колев обяви, че в етикетите на даваните добавки веществото е наименувано като „метиламиламин“, което довело до заблудата. Според официалната информация д-р Крайнов е използвал препаратите „Black Jack” и „Black Fire” на фирмата „Pure Nutrition”. Според адвокат Колев единствено веществото „метиламиламин“ е проблемно в тази две хранителни добавки, а другите вещества не попадат в забранителните списъци.

Гонг направи проверка в интернет и сайтовете за хранителни добавки как биват представени двата продукта, които са били давани на Костадин Стоянов, а и на другите футболисти на ЦСКА. Отворихме първия попаднал ни интернет сайт www.fitness1.bg. Ето как са представени продуктите там:

Какво представляват добавките, които натресоха допинг на ЦСКА

източник: Sofia Photo Agency

Black Jack

Категория: Азотни/напомпващи

„Black Jack е не просто поредния азотен азотен буустър на пазара. В него са положени четирите основни елемента за да може всяка ваша тренировка да бъде разбиваща, да постигнете резултатите, които дори не сте и предполагали, че са възможни.

Първата основна съставка в Black Jack е Аргинин алфа-кетоглутарат, който за разлика от аргинина се усвоява почти напълно в организма, действа в целия си потенциал и прави това, което се очаква – достатъчно ефективно стимулиране на азотния оксид, плътност на мускулатурата и зверски напомпвания!

Растежа на мускулите и работоспособността им пряко зависи от състоянието на нервната система. Мозъка ви казва, че не може да вдига по-големи тежести, а нашият съвет в случая е „Накарайте го до млъкне!" Това може успешно да стане чрез използването на стимулатори на нервната система, каквито са кофеина, йохимбин и 1-3 Диметиламиламин. Всяка от тези съставки ще ви дава повече увереност, повече концентрация и повече желание. Стимулирането на нервната система ще Ви накара да повярвате, че можете да вдигнете тези железа и Вие ще направите точно това, без съмнение и без колебание!

Третият стълб във формулата на Black Jack е Креатин Монохидрат - класика в жанра, но и една от малкото практически доказани съставки. С включения креатин, Black Jack ще ви даде необходимия източник на енергия, за да може да вдигате повече тежести в повече серии. Чрез засилването на синтеза на АТФ (Аденозин Три-Фосфат), основната единица енергия за клетките, ще получите повече мощ за по-кратко време, което означава повече килограми работоспособност в рамките на една тренировка.

Последният компонент в Black Jack e Бета-Аланин. Мускулите използват бета-аланин за производството на карнозин. По този начин се стимулира генерирането на по - голямо количество енергия, а това осигурява максимална физическа издръжливост. Способността на Бета-Аланина да намаля мускулната умора, ще Ви кара да се чувствате свежи и готови за нови изпитания върху физиката си.“

 

Какво представляват добавките, които натресоха допинг на ЦСКА

източник: Sofia Photo Agency

Black Fire

Категория: Изгаряне на мазнини

Black Fire определено е готов да предизвика и най-смелите ви очаквания, опожарявайки всичко по пътя си - най-вече излишните мазнини от които искате да се отървете.

Black Fire е мощна термогенна формула за изгаряне на мазнини, която съдържа бленд от 9 съставки действащи по разнообразни начини. Ако се приема по два пъти на ден, тези силни съставки засилват метаболизма и изгарянето на мазнини в следващите 8 часа. Когато се комбинира с интензивни тренировки и подобаваща диета, Black Fire неизменно ще изпълни целта за която е създаден - да

премахне изцяло ненужните мазнини!

Защо Black Fire е толкова ефикасен?

Тайната се крие в неговите изпепеляващи комплекси:

Lipogenic Blend – формула от съставки, предназначена специално за изгаряне нa мазнините. В бледна са съчетани доказания Synephrine, който имитира действието на ефедрина, подтиска апетита и ускорява метаболизма.

Phenylehtylamine HCL e невротрансмитер, който подобрява настроението и спомага за използването на мазнините за енергия.

Основата на Lipogenic Blend e 1,3-Dimethylamylamine, който влияе върху симпатиковата нервна система. Това директно засилва метаболизма и позволява на тялото да гори калории докато почива.

Thermogenesis Blend – съчетание от theobromine, малинови кетони, акация и катехини от зелен чай. Събрани в едно, всички тези съставки засилват многократно термогенезата – процес на увеличаване на отделянето на топлина от клетките, което води до горене на повече енергия, изхвърляне на излишната вода и разбира се, най-важното - горене на мазнините.

Energy Blend – третият ключов компонент във формулата на Black Fire. Енергийният комплекс включва Caffeine, който е отличен стимулант, действа тонизиращо за организма и има диуретичен ефект. Yohimbe HCL е мощен термогенен стимулант, който увеличава за продължителен интервал от време енергията и издръжливостта и ви позволява дълготрайни и тежки тренировки. L-Tyrosine стимулира енергийната нива, намалява мускулната умора и претренирането, както и подобрява фокуса.