Четирима футболисти на ЦСКА са реално заплашени с положителни допинг проби, след като стана ясно, че лекарят на „червените“ Милчо Крайнов по собствена инициатива е давал хранителни добавки, в които се съдържат забранено вещество, открито от в пробата на Костадин Стоянов.

След мача с Левски в още два двубоя „червените“ са подложени на допинг контрол, като на мача с Литекс след жребий са изтеглени Борис Галчев и Мишел Платини, а след мача с Лудогорец са проверени Румен Трифонов и Тодор Янчев. От ЦСКА обявиха, че не всички футболисти са използвали хранителни добавки, но не разкриха, дали някой от четиримата проверени е взимал.

Според адвоката на „червените“ Радостин Василев доктор Крайнов е започнал да използва тези препарати доста преди дербито с Левски, но е нямало допинг проверка и затова едва сега става ясно нарушението. Юристите обясниха, че са пожелали допинговата лаборатория в Атина да изследва приоритетно пробите на четиримата играчи на ЦСКА, за да може да се изясни по-бързо, дали ще има нови случаи с положителна допинг проба.

В същото време стана ясно, че едва в началото на февруари евентуално ще има решение за наказание на Костадин Стоянов.