Лекарят на ЦСКА Мирчо Крайнов поема цялата вина за положителната допинг проба на защитник на Костадин Стоянов. Това стана ясно на пресконференция, която ЦСКА даде за изясняване на случая. На нея присъстваха изпълнителният директор Венци Живков, спортният директор Драголюб Симонович и адвокатите Борис Колев и Радостин Василев.

Според тях доктор Мирчо Крайнов е използвал хранител добавки, в които се е съдържало дериват на веществото, което е открито в пробата на Костадин Стоянов.

Д-р Крайнов е написал собственоръчно декларация, с която поема вината затова, че е давал хранителните добавки „блекджек“ и „блекфайър“ на фирмата „Пюрнутришън“, в които се е съдържало веществото и той го е направил неволно без да се съобрази с деравита на забраненото вещество.

Крайнов се е подписал под декларацията, в която той поема цялата вина и добавките са давани и на други футболисти.

Според адвокатите на ЦСКА откриването на виновника и доказването, че това единствено докторът е знаел какво дава може да помогне за минимално или никакво наказание на Костадин Стоянов.

От ЦСКА обявиха, че кабинетът на доктора е запечатан, а самият Костадин Стоянов е предоставил всички лекарства, които е взимал, за да се докаже откъде идва проблемът. Тази сутрин адвокатите на ЦСКА и доктор Мирчо Крайнов са били в антидопинговия център в Дианабад, за да дадат обяснения за това, което се е случило.

Според адвоката Радостин Василев, единственото наказание за лекаря може да бъде четири години лишаване от възможността да упражнява дейността си в спортен клуб.

Спортният директор на ЦСКА Драголюб Симонович призова въпреки доказаната вина на доктора да не се съсипва като човек от страна на медиите.

„Действието не е умишлено, неволно е и явно се дължи на некомпетентност, некадърност и незнание“, заяви изпълнения директор на ЦСКА Венци Живков.