Дерик Фейвърс вкара 24 точки и взе 10 борби, въпреки че влезе от резервната скамейка, за да помогне на Юта за победа със 118:91 над Хюстън. Джо Ингълс добави 18 точки и 6 борби за Юта, а тимът постигна четвърта победа в последните пет мача и вече има баланс от 12/13.

Гостите от Хюстън отговориха с 15 точки на Джеймс Хардън, докато Крис Пол и Клинт Капела се отличиха с по 12. Както и противниците си, Хюстън също е във втората половина на Западната конференция.

Домакините играха повече от времето без важния си център Руди Гоберт, който беше отстранен от игра едва три минути след началото на второто полувреме. Но въпреки това успяха да откраднат 22 топки и от този елемент да вкарат цели 33 точки.

В едно от класическите дербита на Изтока Бостън се наложи над Ню Йорк със 118:10, като домакините са на 3-о място в Атлантическата дивизия с 14 победи и 10 загуби. Нюйоркчани са последни само с 8 победи от 26 мача.

Кайри Ървинг вкара 22 точки, преди да напусне терена в последните минути заради удар в дясното рамо. Ал Харфорд добави 19 точки и 12 борби, а Джейлън Браун се завърна след контузия в гърба и постигна личен рекорд за сезона с 21 отбелязани точки.

За Никс 22 точки отбеляза Тим Хардуей-джуниър, а тимът инкасира четвърто поражение в последните пет мача. Инис Картър прибави от личната си стастистика 14 точки и 11 борби, а Ноа Вонли завърши с 12 точки и 10 рибаунда.

Портланд отнесе Финикс със 108:86 с 25 точки на Деймиън Лилард, който добави 8 асистенции преди да седне на пейката в четвъртата част. Портланд е на 3-о място в Северозападната дивизия с 14 победи и 11 поражения, като тимът се връща на пътя на победите след шест поражения в последните 8 мача.

Резервата Джейк Лиймън вкара 24 точки за победителите, а Финикс претърпя първа загуба от три мача насам, но си остава на дъното на Западната конференция. За тях 15 точки вкара Трой Даниълс, като 9 бяха в първата четвърт./БТА