Гари Харис вкара 28 точки за Денвър, който се справи с Голдън Стейт със 100:98, а тимът регистрира трета поредна победа от началото на първенството на НБА. Хуанчо Ернангомес пък блокира опит за поднасяне и изравняване на резултата. Изоставайки с 13 точки в четвъртата част, играчите от Голдън Стейт имаха шанса да изравнят в последните секунди. Стеф Къри дриблира до крайната линия и извади топката за центъра Деймиън Джоунс, но опитът му да вкара беше неутрализиран от Ернангомес. Но Нъгетс в крайна сметка удържаха победата, въпреки пропуснатите 18 наказателни удара днес, включително 6 в последната четвърта част. Никола Йокич вкара 23 точки, взе 11 борби и подаде 6 асистенции за трипъл-дабъл във втори пореден мач. Три победи в първите три мача за Денвър е най-добър старт на сезона за тима от 2009/2010. Тогава начело с Кармело Антъни и Шоунси Бълипс те направиха 5 от 5 на старта. Но днес победата беше осигурена от защитата, като особено това се видя през второто полувреме. Играчите им взеха 18 борби под кошовете. Без изненади Къри беше най-добрият в редиците на Уориърс, след като вкара 30 точки, в това число и шест тройки. Една от тях беше 1:11 минути преди края на мача, давайки надежди за обрат. По този показател Къри изпревари Пол Пиърс на 6-ото място в листата на Лигата. Дреймънд Грийн имаше шанса да изравни 99:99 9.6 секунди преди края, но не успя при втория наказателен удар. Веднага след това домакините спечелиха също фаул и Джамал Мъри вкара единия.

Атланта Хоукс надви Кливланд със 133:111 и остави Кавалиърс без победа от началото на сезона. Трей Йънг вкара 35 точки и подаде 11 асистенции за Ястребите, което е най-добро постижение за играч през първата година на първенството от Стеф Къри през 2010-а година насам. Кавалиърс започват периода си без ЛеБрон Джеймс с три загуби от три мача. Йънг даде заявка и за сериозно присъствие през този сезон, след като наниза шест от всичките 22 тройки за Атланта. От игрови ситуации пропуска първите си шест изстрела, но завърши с 13 от 23. Кен Бейзмор добави 23 точки за победителите, а Кевин Лав ще има задачата да замести ЛеБрон и днес се отличи с 16 точки и 17 борби.

Клипърс се справи на собствен терен с Хюстън със 115:112 за втора победа от началото на първенството. Монтрезъл Харел вкара 17 точки и заедно с останалите резерви направиха обрата, след като домакините изоставаха с 4 точки. Тобайъс Харис беше най-резултатен за Клипърс с 23 точки, Данило Галинари добави 20, а Харел прибави към точките и 10 борби. Друга резерва Люк Мба а Муте пък вкара важна тройка, с която те излязоха напред в последните минути. Гостите от Хюстън бяха без звездата Крис Пол срещу бившия му отбор като започна изпърпяването на наказание от три мача. Джеймс Хардън вкара 31 точки и подаде 14 асистенции за Ракетите. Негов опит за тройка 29 секунди преди края обаче беше неуспешен. В Оклахома местният тим се препъна от Сакраменто със 120:131 и това е трето поредно поражение от началото на първенството за тима. Кралете пък записаха първи успех най-вече заради 26 точки на Иман Шумперт. За Оклахома първи мач изобщо изигра Ръсел Уестбрук, който завърши с 32 точки, 12 борби и 8 асистенции за 35 минути на терена.