Един от основните играчи, на които се разчита в българския национален отбор по баскетбол – Филип Виденов – бе видимо разочарован от втората поредна загуба на Евробаскет 2009. Нашите отстъпиха с 66:94 от Турция, но все още имат шанс за продължаване, ако утре бият Литва.

„Не играем отборно и това най-много ни пречи,” направи важен извод Виденов. „Статистиката на този етап не ме вълнува, прекалено стар играч съм, за да ме вълнува.”

„В нападение, както и да е, в защита просто сме много зле, както се видя. Имаме проблясъци, но като цяло имаме много, много да работим над защитата. Срещу тези отбори, които са тук, си личи всичко,” отбеляза той.

На въпрос може би България да изненада утре, Виденов отговори:„Ако играем така – не. Но се надявам да го променим утре.”

„Говорим си, преди всеки мач има добро напрежение, но нямам обяснение защо се получава така. Не се усещаме като отбор. Трябва тази вечер да забравим може би, да говорим, но утре да сме съвсем различен отбор,” заяви още градът.

„Може би има някакво пренавиване, утре вече няма закъде. Имаме още шансове, ще се хвърлим да изиграем един мач както трябва, както можем, като отбор и да се запомним с нещо на това Европейско,” добави Фил. „Днес беше трагична стрелбата, но всичко може да се компенсира със защита, но ние в защита сме като рядка ограда.”

„Не е 30 точка реалната разлика, но така както играхме днес, е добра разлика, можеше и да бъде по-зле,” все пак намери нещо позитивно той.

За утрешния мач с Литва, Филип Виденов отсече:„Това е мачът, не знам какво друго да кажа, хвърляме се с главата напред и това е. Всеки трябва да играе на 110%, отборно, и това е то.”