Кондиционният специалист Ави Ковалски, Любомир Минчев и Тони Дечев ще водят баскетболистите ни, които първи започват подготовка за Евро 2009 в Полша. Част от селектираните от старши треньора Пини Гершон се събират тази вечер в комплекса „Царско село”, а утре от 18.30 часа ще направят първа тренировка в зала „Универсиада”.

Очаква се довечера да се появят Стефан Георгиев, Тенчо Банев, Димитър Ангелов, Бойко Младенов, Деян и Калоян Иванови, Васил Евтимов и Филип Виденов, като останалите състезатели, сред които и капитанът Тодор Стойков да се включат към заниманията в началото на следващата седмица. Тогава към отбора ще се присъединят и селекционерът Пини Гершон, и помощникът му Тити Папазов, които в момента са в Лас Вегас, където се провежда Лятната лига на НБА.

Ави Ковалски, който от години е неразделна част от екипа на Гершон, пристига по-късно тази вечер, а утре сутрин ще следи медицинските тестове на първата част от баскетболистите ни. До неделя той ще си партнира с Любомир Минчев, който след това заминава за последната част от стажа си към ФИБА. В Гърция Минчев ще се учи от светила в треньорството като световния шампион със Сърбия от 2002-а година Светислав Пешич.