Гърция влезе в шестицата на Европейското първенство по баскетбол и си осигури участие в олимпийска квалификация, но след победата над Латвия лидерът на тима Василис Спанулис обяви, че приключва кариерата си в националния тим.

Спанулис слага точка след 16 години, в които носеше екипа на Гърция. Той има европейска титла от 2005-а година с националния тим, както и сребро от световното през 2006-а и бронз от европейското през 2009-а година.

„Приключвам с участието си в националния тим. Започнах да играя за националния тим на 17 години. Това е един цял живот... За мен е време да спра. Това е точното време да се откажа и да дам възможност на по-младите да направят крачка напред“, сподели един от най-добрите гръцки баскетболисти в историята.

„Няма нужда от повече приказки. Гордея се, че носих националния екип на Гърция и че се борих за него. Няма причина за недоволство или разочарование. Тази година изпълнихме целта минимум, като спечелихме място в квалификациите за Олимпиадата“, допълни Василис Спанулис.