Полша победи Финландия със 78:65 в последен мач от група А на Евробаскет 2015 година.

Полша спечели първата част с разлика от три точки – 23:20, но във втората четвърт Финладния доведе до 21:19. След почивката обаче, тимът на Полша бе по настоятелният и успя да си осигури победата.

Най-резултатен за победителите бе Адам Вашчински със 17 точки и 4 борби, докато за финландците Мати Нуутинен отбеляза 11.

Съдбата на Босна и Херцеговина и Русия от същата група отдавна вече е ясна, като двата тима ще играят само за честта си в последния двубой помежду от група А на турнира по-късно тази вечер. В другия сблъсък в Монпелие, Израел се изправя срещу Франция за първото място в крайното класиране.

В същото време Белгия също намери място в следващата фаза, след като в мач от група D победи със 79:71 над Украйна. Активът на белгийците е три победи и две загуби, който им осигурява място в директните елиминации. Украйна приключва надпреварата с една победа и четири загуби.

Най-резултатен за Белгия бе Пиер Антоан Жиле, който реализира 15 точки, а с една по-малко остана Сан Ван Росом. За Икрайна Кирило Фесенко направи дабъл-дабъл от 20 точки и 11 борби.