Сърбия и Испания оправдаха очакванията в едно от дербитата на първия ден на Евробаскет 2015, и изиграха фантастичен двубой. Сърбите се наложиха с 80:70, след като дадоха само първата четвърт на съперника.

Испания стартира ужасно, и вкара първия си кош в мача чак в петата минута. Сърбите обаче не успяха да използват това и бързо авансът им се стопи, а на края на първата част вече изоставаха с 10.

Испания също не удържа преднината си, и след отлични втора и трета четвърт Сърбия не само обърна развоя на събитията, но и дръпна сериозно.

Все пак опитът на Пау Гасол и компания се доказаха, и изоставането на иберийците се стопи постепенно. Минута и половина преди края Гасол отбеляза, за да направи 70:71, но невероятни тройки на Неманя Биелица и Богдан Богданович върнаха увереността на сърбите, и им осигуриха успеха.

Сърбия имаше много по-добър процент на стрелба, а спечели и борбата под коша.

Биелица съвсем очаквано поведе сърбите с 24 точки и 10 борби, Неманя Недович добави 14, а Милош Теодосич - 12.

16 точки за Испания записа Пау Гасол, а още 13 вкара Фелипе Рейес.

Можете да следите всичко най-интересно от шампионата в специалната страница на Gong.bg - Eurobasket2015.gong.bg, както и да гледате най-атрактивните двубои в Gong Play и по Diema Sport HDDiema Sport 2 HD и Nova Sport.