Израел стартира участието си в група А с чудесна победа над Русия със 76:73 точки, която дойде много мъчно. Сборная имаше солидна преднина от 39:27 на полувремето, ала в началото на второто се скъса да пропуска, докато израелците не само наваксаха пасива си, но и дръпнаха солидно напред.

Ключови за развитието на срещата се оказаха първите шест минути на третата четвърт, когато водени от Омри Каспи израелците постигнаха серия от 17:0 точки, която обърна нещата до 59:49 в тяхна полза. В тези минути успеваемостта на руснаците под коша отбеляза значителен спад, като преди почивката тя бе 60%, а във въпросния отрязък се сгромоляса до 17%.

Все пак в края на мача Русия намали изоставането си до само точка – 67:68 – след серия от 12:3. Нервите на израелците обаче издържаха на натиска и те удържаха успеха.

Каспи завърши с 21 точки за победителите, докато при Сборная Андрей Воронцевич и Дмитрий Хвостов вкараха по 15 точки.

В голямото дерби от група В Сърбия и Испания спретнаха страхотен двубой, в който след множество обрати „плавите“ се наложиха с 80:70 точки.

Група С започна очаквано за Гърция, който се наложи с 85:65 над Македония, докато в група D Латвия надигра Белгия със 78:67.

Можете да следите всичко най-интересно от шампионата в специалната страница на Gong.bg - Eurobasket2015.gong.bg, както и да гледате най-атрактивните двубои в Gong Play и по Diema Sport HDDiema Sport 2 HD и Nova Sport.