Данило Галинари наниза 33 точки, но не успя да донесе победа на Италия над Турция, и турците се наложиха с 89:87 в драматичен сблъсък от група В на Евробаскет 2015.

Турция стартира много силно и с 13 точки преднина в първата част, на практика си осигури победата. Италия спечели оставащите три части от мача, но така и не навакса докрай изоставането си от първия период.

Една-единствена точка бе разликата в началото на последната минута от двубоя, след тройка на Марко Белинели.

Ерсан Илясова обаче отговори веднага с кош и фаул, и успокои малко турците.

Джиджи Датоме намали пак на две точки пасива на Италия, а Данило Галинари можеше да изравни от наказателната линия, но пропусна втория си шут. Турция пък имаше последни седем секунди за атака, и Семих Ерден отбеляза един фаул, след което пропусна втория, и финалният шут на отчаянието на Белинели почти от центъра не успя.

Семих Ерден приключи с 22 точки и осем борби за Турция, по 17 добавиха Илясова и Боби Диксън. 20-годишният дебютант Джеди Осман вкара 12.

Впечатляващите 33 точки на Галинари дойдоха и с невероятен процент на стрелба - без пропуск от средно разстояние, и 14/15 от фаула.

Белинели добави 14 точки, а по 12 регистрираха Алесандро Джентиле и Андреа Барняни.

Можете да следите всичко най-интересно от шампионата в специалната страница на Gong.bg - Eurobasket2015.gong.bg, както и да гледате най-атрактивните двубои в Gong Play и по Diema Sport HDDiema Sport 2 HD и Nova Sport.