Напрежението на плейофите е нещо нормално за Александър Везенков. Крилото на националния отбор и гръцкия Олимпиакос има сериозен опит във важни мачове и стартът в плейофите на БФБ е-баскет лигата се оказа преодолимо препятствие за него. 

След като надви с убедителни резултати всички 15 свои съперници в групата си в първия етап, Везенков продължи по същия начин и в елиминациите. Той победи Cob. Vikings с категоричното 142:50 и е на крачка от участие в следващия етап на тази фаза на турнира, пише basketball.bg.

Две победи в плейофите записа юношеският национал Дамян Минков. Със своя А1 Академик (София) русенецът спечели срещу Атлетик два пъти - със 168:106 и 116:106. Две загуби пък допусна Антон Диков от Черноморец на Eli-Roksi - 107:112 и 102:134. В същия поток с победа стартира елиминациите Александър Матушев, победил с Ямбол срещу Спартак (Плевен) със 146:108.

Подобно на Везенков, без загуба участието си в турнира продължава Ерик Искренов. С отбора Левски Лукойл той надви Джеди Мастър" със 126:109.

Днес в канала на лигата в YouTube ще бъдат излъчени пет срещи от надпреварата. Най-интересните сблъсъци от плейофите ще бъдат по традиция и в ефира на ТВ1. В понеделник гост в студиото на телевизията ще бъде изпълнителният директор на БУБА Баскетбол и бивш селекционер на младежкия национален обор Мануел Марков.